ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany
Марина

В школе, согласно тарификационному приказу, некоторые учебные часы вынесены на вакансию по состоянию на 01.09.2013 г. Можно ли их распределить с 02.09.2013 г., приняв на работу нового учителя? Существуют ли временные ограничения при приёме на работу новых учителей?

Профспілка: 1. З метою створення педагогічним, науково-педагогічним працівникам відповідних умов праці, які б максимально сприяли забезпеченню продуктивної зайнятості та зарахуванню періодів трудової діяльності до страхового стажу для призначення відповідного виду пенсії, Галузевою угодою між МОНУ та ЦК Профспілки передбачена рекомендація: - при звільненні педагогічних працівників вивільнені години розподіляти у першу чергу між тими працівниками, які мають неповне тижневе навантаження; - залучати до викладацької роботи керівних, педагогічних та інших працівників закладів освіти, працівників інших підприємств, установ, організацій лише за умови забезпечення штатних педагогічних, науково-педагогічних працівників навчальним навантаженням в обсязі не менше відповідної кількості годин на ставку. 2. Тимчасових обмежень щодо прийому нових працівників на вакантні посади в загальноосвітні навчальні заклади законодавством не передбачено.