Андрій Доброго дня!
Я працюю в школі повного дня на посаді культорганізатора майже 9 років.
 Щорічну відпустку мені надають в обсязі 42 днів, як для працівник
 позашкільного закладу. І в постанові Кабінету Міністрів України від
28.03.2001 р. N 289, і розділі "III. Середні навчальні заклади,
навчальні заклади для громадян, які потребують соціальної допомоги і реабілітації " в переліку педпрацівників немає посади культорганізатор. Неможливо порівняти обсяг роботи культорганізатора в школі і в позашкільному навчальному закладі.
 Чи маю я право на на те, шоб перерахувати мою щорічну відпустку на 56 днів?
 І друге питання: Педагогічне навантаження культорганізатора є 4 години на день, з розрахунку 6-денного режиму роботи школи. Чи маю я право  відпрацьовувати 4 години , як методичні години, тому що я іноді займаюсь вдома написанням сценаріїв, підбором музичного матеріалу і так далі.
Я маю нагрузку як культорганізатор 24 години на тиждень та 16 годин гуртокової роботи керівника театральної студії.  Чи можуть в деяких моментах співпадати години культорганізатора і керівника гуртка?

Профспілка: Законодавством не передбачено надання культорганізатору, який працює в загальноосвітньому навчальному закладі, відпустки тривалістю 56 календарних днів. Галузевою угодою між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011–2015 роки передбачено рекомендацію керівникам закладів та установ освіти і науки: створювати умови для використання педагогічними працівниками вільних від навчальних занять та виконання іншої педагогічної роботи за розкладом окремих днів тижня з метою підвищення кваліфікації, самоосвіти, підготовки до занять тощо за межами навчального закладу. Ця норма Галузевої угоди має рекомендаційний характер. Зобов'язання щодо надання "методичних" дныв чи годин може міститися в колективному договорі, укладеному в Вашому закладі. Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993р. № 102, визначено право працівників додатково вести за основним місцем роботи викладацьку роботу чи заняття з гуртківцями в тому ж навчальному закладі. Некерівні рацівники навчальних закладів можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у тому самому навчальному закладі, але в середньому не більше 2 годин на день (12 годин на тиждень, 480 годин на рік), якщо вони за основною роботою отримують повний посадовий оклад (ставку). Згідно з додатком до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій від 28.06.93 р. №43, затвердженого наказом Міністерства праці, Міністерства юстиції, Міністерства фінансів України, робота учителів і викладачів середніх загальноосвітніх навчальних закладів, прирівнених до них по оплаті праці працівників у тому самому навчальному закладі понад установлену норму учбового навантаження, педагогічна робота та керівництво гуртками в тому самому навчальному закладі не вважається сумісництвом. Таким чином, оскільки виконання додаткового педагогічного навантаження в тому ж навчальному закладі не є сумісництвом, така робота може виконуватися в основний робочий час. Так, культорганізатор, якого було довантажено годинами керівника гуртка в тому ж закладі, може вести заняття з гуртківцями в основний робочий час.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!