Катерина Доброго дня. Я працюю психологм у школі І-ІІ ст. на 0,5 ставки. Кожного дня (окрім середи - вихідний) проводжу в школі 5 годин. Мені дали викладати 5 учительських годин і ці ж години додали мені до мого робочого часу: тобто по 1 годині кожного дня (в понеділок 2). Чи маю право я читати уроки в межах своїх 20 годин на тиждень ?

Профспілка: Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993р. № 102, визначено право працівників додатково вести за основним місцем роботи викладацьку роботу чи заняття з гуртківцями в тому ж навчальному закладі. Згідно з додатком до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій від 28.06.93 р. №43, затвердженого наказом Міністерства праці, Міністерства юстиції, Міністерства фінансів України, робота учителів і викладачів середніх загальноосвітніх навчальних закладів, прирівнених до них по оплаті праці працівників у тому самому навчальному закладі понад установлену норму учбового навантаження, педагогічна робота та керівництво гуртками в тому самому навчальному закладі не вважається сумісництвом. Таким чином, оскільки виконання додаткового педагогічного навантаження в тому ж навчальному закладі не є сумісництвом, така робота може виконуватися в основний робочий час.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!