Олександр
Добрий день!Чи може атестуватися вчитель - логопед ДНЗ (вперше на даній посаді) на вищу категорію: освіта - вища, магістр;педагогічний стаж (вихователь ДНЗ)-17 років(з них на посаді вчителя -логопеда-5років). Чи маю я право скористатися п. 5.1. Типового положення? Дякую!
Профспілка: Відповідно до п. 5.1 Типового положення про атестацію педагогічних працівників України кваліфікаційна категорія "спеціаліст вищої категорії" встановлюється педагогічним працівникам, які виявили високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості, досконало володіють ефективними формами і методами організації навчально-виховного процесу, забезпечують високу результативність, якість своєї праці. Стаж безпосередньої педагогічної роботи - не менше 8 років. Як виняток цей стаж може бути скорочений до 5 років. Безпосередньою педагогічною роботою є навчальна, викладацька, виховна, методична діяльність на посадах, зазначених у пунктах 2.1, 2.2 розділу II Типового положення та на посадах керівних працівників навчально-виховних закладів. Тому робота на одній з посад визначених п. 2.1., 2.2. Положення включається до безпосереднього педагогічного стажу, необхідного для присвоєння працівникові кваліфікаційних категорій. Оскільки посада вихователя передбачена п. 2.1. Положення, Ваш стаж роботи відповідає вимогам щодо стажу роботи для встановлення кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії".