Алла
Методист вимагає для атестації на викладача-методиста посібники затверджені Вченою Радою ВНЗ ІІІ-ІV рівня. Чи правомірна така вимога?
Профспілка: Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників не встановлено вимог щодо наявності у педагогічних працівників власних методичних розробок при підтвердженні чи встановленні їм кваліфікаційних категорій. Натомість, педагогічні звання "вчитель-методист", "викладач-методист" присвоюються педагогічним працівникам, які мають власні методичні розробки. Відповідно до листа МОН N 1/9-482 від 04.11.2002 такі методичні розробки повинні бути апробованими та схваленими науково-методичними установами відповідного рівня. Обсяг, зміст і тематика методичних розробок визначається безпосередньо педагогічними працівниками - авторами розробок

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.