У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014»

Новини, Конкурс | 5 вересня 2013
У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014»У Міністерстві освіти і науки України підписано наказ «Про проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014».

Конкурс «Учитель року» проводитиметься у таких номінаціях: «Географія», «Світова література», «Початкові класи», «Трудове навчання», «Директор школи».

У 2013/14 навчальному році конкурс "Учитель року" буде проведено у три етапи: перший (районний, міський) – жовтень–листопад 2013 року; другий (республіканський – в Автономній Республіці Крим, обласний, міський – у Києві та Севастополі) – грудень 2013 року – січень 2014 року; третій (заключний) – лютий–березень 2014 року провести у містах: Золотоноші Черкаської області – «Початкові класи», Білій Церкві Київської області – «Трудове навчання», Іллічівську Одеської області – «Світова література», Первомайську Миколаївської області – «Географія», Світловодську Кіровоградської області – «Директор школи».

Відповідно до наказу, департаментам освіти і науки Київської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської  та Черкаської обласних державних адміністрацій до 30 вересня 2013 року необхідно подати до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти пропозиції до складу місцевих оргкомітетів Конкурсу.

Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій на адресу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти

Про фотоконкурс ФПУ

Доводимо до Вашого відома, що Федерація професійних спілок України в січні – вересні 2010 року з метою широкого висвітлення професійної діяльності працівників різних спеціальностей та вікових категорій, пропаганди безпечних і здорових умов праці, діяльності профспілок, спрямованої на захист конституційних прав громадян, проводить фотоконкурс на тему: Наша робота – наше життя”.

За умовами конкурсу переможці відзначаються Подякою Голови ФПУ з грошовими преміями:

І місце – одна премія 2000 грн.;

ІІ місце – дві премії по 1000 грн.;

ІІІ місце – три премії по 500 грн.

Бажаючі взяти участь у конкурсі мають надсилати свої роботи до кінця вересня поточного року (в електронному вигляді) на адресу: rabota@fpsu.org.ua

Заступник голови КМОППОіНУ

О.М. Трофименко

Про заснування почесного знаку

КИЇВСЬКА МІСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

П Р Е З И Д І Я
П О С Т А Н О В А
07.06.2010 р. м. Київ № 4-10

Про заснування почесного знаку
Київської міської організації Профспілки
працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика
"За зміцнення соціального партнерства"

На виконання протокольного доручення ХІ звітно-виборної конференції КМОППОіНУ від 11.03.10 р., президія ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України
постановляє:

• Заснувати почесний знак Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика "За зміцнення соціального партнерства ".
  • Протягом одного місяця розробити Положення про почесний знак Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика "За зміцнення соціального партнерства" та подати його на затвердження президії ради.

Відповідальний: Трофименко О.М.

• Затвердити Положення про конкурс на кращий ескіз почесного знака Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика "За зміцнення соціального партнерства"(додаток № 1). Відповідальні: Соломінчук В.В., Михальченко О.В. червень 2010 р.
  • Оголосити конкурс на кращий ескіз почесного знака, розмістити умови конкурсу на сайті КМОППОіНУ та інформаційному віснику "Єдність".

Відповідальні: Журавель І.М., Михальченко О.В. червень 2010 р.

Голова

О.М. Яцунь

Додаток № 1
до постанови
президії ради КМОППОіНУ
№ 4-10 від 07.06.10 р.

ПОЛОЖЕННЯ
про Конкурс на кращий ескіз (малюнок) почесного знака Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика «За зміцнення соціального партнерства»

1. Загальні положення
1.1.Конкурс на кращий ескіз (малюнок) почесного знака Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика «За зміцнення соціального партнерства» організовується КМОППОіНУ.
1.2. Для визначення переможців Конкурсу створюється журі Конкурсу на кращий ескіз (малюнок) почесного знака Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика «За зміцнення соціального партнерства».
1.3. До складу журі входять: голова та заступники голови КМОППОіНУ.

2. Умови Конкурсу
2.1. Учасниками Конкурсу є всі бажаючі.
2.2. Учасники конкурсу беруть участь у конкурсі як автори або співавтори в складі творчого колективу.
2.3. Конкурс проводиться в два етапи:

• перший етап – подання ескізів до КМОППОіНУ - проводиться в період з дня оголошення конкурсу до 15 серпня 2010 року;
  • другий етап – визначення переможця конкурсу - проводиться в період з 15 до 30 серпня 2010 року.

2.4. Критерії оцінки конкурсних матеріалів:

• образність ескізу;
  • відповідність умовам Конкурсу;
  • цілісність композиції ескізу;
  • оригінальність ідеї та конструктивного рішення.

2.5. Оголошення про проведення конкурсу здійснюється шляхом висвітлення інформації про його проведення на сайті КМОППОіНУ та інформаційному віснику "Єдність".

3. Порядок проведення конкурсу
3.1. Конкурсні ескізи (малюнки) виконуються на альбомних аркушах формату А4 (210х297 мм) чи на електронних носіях у різнобарвних тонах і чітких лініях, повинні бути оригінальними, відображати елементи новизни із зазначенням характеристик використовуваних матеріалів, необхідних для виготовлення почесного знака.
3.2. Ескіз (малюнок) супроводжується пояснювальною запискою, що містить опис ескізу та перелік використовуваних основних матеріалів.
На звороті аркуша з ескізом (малюнком) розміщається інформація такого змісту:
- прізвище, ім'я та по батькові учасника, рік народження;
- місце роботи (навчання) учасника;
- адреса проживання та контактний телефон учасника.
3.3. Ескізи (малюнки) направляються на розгляд конкурсного Журі за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 57, каб. 30.

4. Визначення й нагородження переможців Конкурсу
4.1. Журі проводить оцінку поданих ескізів (малюнків) та визнає переможця конкурсу, за ескізом якого буде виготовлятися почесний знак Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України імені Анатолія Тимчика «За зміцнення соціального партнерства».
4.2. Автор або творчий колектив, визнані переможцями, нагороджуються дипломом і грошовою винагородою в розмірі 1190 грн.
4.3. У ході підбиття підсумків Конкурсу за рішенням Журі можуть встановлюватись додаткові номінації й спеціальні призи.
4.4. Усі рішення Журі оформляються протоколом.

Профспілковий урок – 2010

Проведення профспілкового уроку в школах Києва – майже звична справа для столичних педагогів. Адже Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України уже вчетверте проводить такі уроки у загальноосвітніх навчальних закладах.
Традиція бере початок із 2007 року, коли урок було проведено у дев’ятих класах 12-ти шкіл столиці. Понад 360 шкіл провели їх у 2008 році. А навесні 2009 року – уроки мали старшокласники усіх шкіл Києва.
Саме профспілкові уроки допомагають учням зрозуміти роль профспілки у сучасному світі, дізнатися краще про свої права, навчитися ними користуватися та підготуватися до дорослого трудового життя.

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України оголосила конкурс на кращу методичну розробку профспілкового уроку у 2010 році.
Тема уроку: «Першотравень і профспілки. Традиції і сучасність».
Конкурс проводиться серед учителів історії, правознавства 9, 10, 11 класів та учителів інших предметів, які бажають взяти участь у ньому.

Уроки відбуватимуться у квітні–травні 2010 року за рахунок 1 години предмету:
– 9 клас – «Правознавство»;
– 10 клас – «Людина і суспільство»;
– 11 клас – «Людина і суспільство».

Протягом березня учителі подають роботи до районних методичних центрів, які й будуть визначати кращі розробки.
До 10 квітня 2010 року розробки уроків-переможців у районах будуть надані в організаційний відділ Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.
Відібрані роботи ввійдуть у збірник методичних матеріалів для проведення профспілкового уроку, а їх автори будуть відзначені грошовою винагородою Київської міської організації Профспілки.

Організаційний відділ КМОППОіНУ