Профспілковий урок – 2010

Проведення профспілкового уроку в школах Києва – майже звична справа для столичних педагогів. Адже Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України уже вчетверте проводить такі уроки у загальноосвітніх навчальних закладах.
Традиція бере початок із 2007 року, коли урок було проведено у дев’ятих класах 12-ти шкіл столиці. Понад 360 шкіл провели їх у 2008 році. А навесні 2009 року – уроки мали старшокласники усіх шкіл Києва.
Саме профспілкові уроки допомагають учням зрозуміти роль профспілки у сучасному світі, дізнатися краще про свої права, навчитися ними користуватися та підготуватися до дорослого трудового життя.

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України оголосила конкурс на кращу методичну розробку профспілкового уроку у 2010 році.
Тема уроку: «Першотравень і профспілки. Традиції і сучасність».
Конкурс проводиться серед учителів історії, правознавства 9, 10, 11 класів та учителів інших предметів, які бажають взяти участь у ньому.

Уроки відбуватимуться у квітні–травні 2010 року за рахунок 1 години предмету:
– 9 клас – «Правознавство»;
– 10 клас – «Людина і суспільство»;
– 11 клас – «Людина і суспільство».

Протягом березня учителі подають роботи до районних методичних центрів, які й будуть визначати кращі розробки.
До 10 квітня 2010 року розробки уроків-переможців у районах будуть надані в організаційний відділ Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.
Відібрані роботи ввійдуть у збірник методичних матеріалів для проведення профспілкового уроку, а їх автори будуть відзначені грошовою винагородою Київської міської організації Профспілки.

Організаційний відділ КМОППОіНУ