Програми доступного житла

Новини, Доступне житло | 16 жовтня 2013
Програми доступного житлаПроблема забезпечення населення доступним житлом стоїть дуже гостро. Нині понад 1860 освітян перебуває на квартирній черзі. На сьогоднішній день існує декілька найоптимальніших програм для поліпшення житлових умов:
 - здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов;
   - "ДОСТУПНЕ ЖИТЛО” – державна програма по наданню фінансової підтримки для будівництва житла.
Надаємо детальну інформацію щодо кожної програми.

Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»

Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»Сьогодні, 17 жовтня 2012 року о 23.00, в ефірі  ТРК «Київ» транслюватиметься передача «Київське віче» за участю голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Яцуня, присвячена обговоренню державної програми «Доступне житло».

Заступник директора департаменту державних програм розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Височин, голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук, начальник Головного Управління житлового забезпечення виконавчого органу Київради (КМДА)  Володимир Денисенко,  віце-президент холдингової компанії «Київміськбуд» Олександр Мороз, представники банківських установ, директор Іпотечного центру в м. Києві та Київській області Сергій Комнатний, освітяни м. Києва та інші учасники передачі розглянули умови програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для придбання житла.

Позиція КМОППОіНУ

Зважаючи на низький рівень доходів працівників освіти, високу вартість житла в м. Києві, окремі умови програми не дозволяють освітянам взяти в ній участь. Тому Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України надала пропозиції КМУ щодо внесення змін до відповідної постанови, зокрема:
• збільшення розрахункової вартості житла для м. Києва та Київської області;
• надання часткової компенсації незалежно від площі житла;
• встановлення наступного алгоритму реалізації програми:

Умови програми "Доступне житло"

Державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов

З травня 2012 року в Україні розпочала діяти програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Механізм реалізації цієї програми регламентовано Порядком здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 р. № 343.

Учасниками програми можуть стати громадяни, які:

1. Перебувають на квартирному обліку.

2. Проживають (зареєстровані в установленому порядку) у гуртожитку.

3. Забезпечені житловою площею, що не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім'ї, що підтверджується довідкою про склад сім'ї, виданою за місцем проживання (форма 3).

Рішення Київської міської ради № 68/8352

від 20 вересня 2012 року «Про деякі заходи здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов у місті Києві»

Відповідно до статті 47 Конституції України, статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 19 Закону України “Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії”, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 25.04.12 № 343 “Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов”, з метою забезпечення реалізації житлових прав громадян — працівників підприємств, установ і організацій міського господарства, які перебувають на квартирному обліку, Київська міська рада

Здешевлення іпотеки: освітяни обговорюють житлові програми

Новини, Доступне житло | 12 вересня 2012

Здешевлення іпотеки: освітяни обговорюють житлові програмиКвартирне питання столичних педагогів на сьогодні залишається актуальним. Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України завжди підіймає цю вкрай гостру тему перед міською владою і постійно інформує спілчан про діючі програми забезпечення житлом.

Сьогодні, 12 вересня 2012 року, у профспілковому інформаційному центрі відбулося засідання круглого столу – «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для громадян, які потребують поліпшення житлових умов» за участю керівників районних організацій Профспілки, голів профкомів ВНЗ, соціальних партнерів.

«Квартирне питання» по-київськи: здешевлення іпотеки

Новини, Доступне житло | 15 серпня 2012

«Квартирне питання» по-київськи: здешевлення іпотекиЗалишається актуальним питання поліпшення житлових умов працівників закладів освіти. Нині понад 1800 освітян перебуває на квартирній черзі.

З травня 2012 року в Україні розпочато реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом.

Забезпечення мешканців столиці доступним житлом

Новини, Доступне житло | 22 травня 2012

Забезпечення мешканців столиці доступним житломЦе питання було винесене на обговорення 22 квітня 2012 року під час засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

Члени ради заслухали інформацію про виконання програми забезпечення мешканців міста доступним житлом у поточному та попередніх роках, а також про реалізацію громадянами права на поліпшення житлових умов згідно з постановою Кабінету Міністрів України  від 25 квітня 2012 р. № 343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь у своєму виступі зосередив увагу на необхідності запровадження ефективних механізмів здешевлення вартості житла.

18.червня

Ювіляри 06.2020

ЗАКОНОПРОЕКТ №2681 ДОЦІЛЬНО ПОВЕРНУТИ НА ДООПРАЦЮВАННЯ - ВИСНОВОК ГНЕУ ВРУ Відповідь Мінсоцполітики щодо оздоровлення дітей під час пандемії COVID-19 ШАНОВНІ СПІЛЧАНИ! ТРИВАЄ ЗБІР ПІДПИСІВ ПРОТИ ЗАКОНОПРОЕКТУ №2681! Щодо організації роботи закладів дошкільної освіти під час карантину ПЕРЕВЕДЕННЯ ПЕДАГОГІВ НА СТРОКОВІ ТРУДОВІ ДОГОВОРИ - РОЗ'ЯСНЮЄ МОНУ ДО КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ПОДАНО ПОЗОВ ЩОДО ДИСКРИМІНАЦІЇ ПЕДАГОГІВ ЗА ВІКОВОЮ ОЗНАКОЮ КМУ РЕКОМЕНДУЄ НЕ ЗВІЛЬНЯТИ ПРАЦІВНИКІВ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ ЗАКОН ПРО ЗАПОБІГАННЯ COVID-19: ВІДПУСТКА ПРАЦІВНИКАМ МОЖЕ НАДАВАТИСЯ ЗА ЇХ ЗГОДОЮ