Педагог – це перша людина, яка має бути захищена державою

Столичні освітяни на межі відчаю. Низка антикризових рішень, розроблена Урядом, пропонує освітянам «затягнути паски» до стабілізації ситуації в країні та може призвести до зниження заробітної плати майже вдвічі.

Що думають з цього приводу педагоги:

- Зараз мусується питання у державі, тому що це не міське питання, щоб зняти повністю надбавки за класне керівництво. За перевірку зошитів, за кабінети і для всіх вчителів України доплачується ще 20% Кабінетом міністрів, як за особливі умови роботи. Цього нас теж хочуть позбавити.

Наталія Шипко, вчитель географії ліцею «Наукова зміна» Дарницького району

- За ті гроші, що залишатимуться у гаманцях учителів, жити неможливо, а лише виживати. І якщо нас не почують ми змушені будемо вийти на освітянський страйк.

Дарія Болгар, вчитель Подільського району

- Якщо знімуть надбавки та не буде оплати за заміни, то вчителю буде дуже важко вижити. Є багато сімей, у яких чоловік і дружина працюють у школі. Дехто живе не в Києві, а в Київській області, і такі реформи призведуть до того, що вчитель не матиме за що доїхати до місця роботи. До шкіл зараз мало приходить молоді, оскільки зарплата там просто мізерна. Уряд повинен повернутися до вчителя обличчям, бо саме вчитель може зараз підняти економіку. Педагог – це перша людина, яка має бути захищена державою.

Ірина Пєшкова, учитель географії Київського ліцею «ЕКО» № 198

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»