Базову ставку вчителя треба прирівняти до середньої зарплатні у промисловості – Ганна СтаростенкоУчитель за рівнем своїх прибутків має належати до забезпеченого середнього класу. Таку думку висловила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенков інтерв’ю інтернет-виданню «Київ1».

«Головне завдання у цьому плані – підвищення базової ставки вчителя – має бути впроваджено на рівні Уряду. Зараз розглянута петиція до Президента з вимогою прирівняти базову ставку вчителя до середньої зарплати у промисловості. Це зробили наші київські профспілки, і ми їх підтримуємо», – наголосила вона.

Ганна Старостенко пояснила, що на сьогодні базова ставка вчителя складає від 1 900 до максимум 2 300 гривень, тоді як середня зарплата у промисловості коливається в межах 4 500 гривень.

«Педагоги повинні думати про те, як їм навчати дітей, а не про те, чим нагодувати свою дитину», – додала заступник голови КМДА.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»