Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Базову ставку вчителя треба прирівняти до середньої зарплатні у промисловості – Ганна СтаростенкоУчитель за рівнем своїх прибутків має належати до забезпеченого середнього класу. Таку думку висловила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенков інтерв’ю інтернет-виданню «Київ1».

«Головне завдання у цьому плані – підвищення базової ставки вчителя – має бути впроваджено на рівні Уряду. Зараз розглянута петиція до Президента з вимогою прирівняти базову ставку вчителя до середньої зарплати у промисловості. Це зробили наші київські профспілки, і ми їх підтримуємо», – наголосила вона.

Ганна Старостенко пояснила, що на сьогодні базова ставка вчителя складає від 1 900 до максимум 2 300 гривень, тоді як середня зарплата у промисловості коливається в межах 4 500 гривень.

«Педагоги повинні думати про те, як їм навчати дітей, а не про те, чим нагодувати свою дитину», – додала заступник голови КМДА.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень