Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Реформа освіти: на що очікувати вчителям?

«Недофінансування галузі та низькі заробітні плати учителів ставлять під сумнів реалізацію освітньої реформи в Україні» - таку думку висловив голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь в ефірі телепередачі "Право голосу" в інформагентстві Голос UA.

Під час ефіру обговорювалися актуальні питання реформування освіти та основні новації Закону України "Про освіту", прийнятого 5 вересня 2017 року. Реформа стартує в 2018-му і завершиться в 2030 році. За оцінками уряду, в цілому вона обійдеться країні в 87 млрд грн, і вже цього року МОН закликає Міністерство фінансування закласти в бюджет 1,8 млрд. грн.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень