Семінар-навчання голів первинок профспілки освітян столиці

5 січня 2011,Публікації » Новини
Семінар-навчання голів первинок профспілки освітян столиціНапередодні різдвяних свят Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України проводить активну роботу щодо поліпшення правової обізнаності, мовної грамотності та організаторських здібностей профактиву трудових колективів закладів освіти столиці.

4 січня 2011 року, в Київському міському будинку вчителя відбувся семінар-навчання голів первинних профспілкових організацій столиці.

Актуальні й суспільно важливі питання, першим з яких стало тлумачення нюансів пенсійної реформи, розкрила головний спеціаліст з питань пенсійного забезпечення Департаменту з питань соціального захисту Федерації профспілок України Н.В. Чорнійчук.

Культура мови, знання правопису, влучність слововживання, правильність оформлення документів - сьогодні це обов'язкові норми для працівника ППО. Основи ділової української мови розкрили завідувач і головний спеціаліст відділу документаційного забезпечення діяльності виборних органів ФПУ О.А. Чоловська та Н.Г. Матковська.

Однією з найефективніших форм навчання є робота в групах, тому понад 200 учасників семінару було об'єднано у три групи.

Під час заняття з першою групою завідувач відділу організаційної роботи Київської міської організації Профспілки І.К. Волинко зупинилася на тих аспектах діловодства в первинній профспілковій організації, що викликають труднощі, зокрема на правильності оформлення протоколів, постанов та вихідної документації.

Про дотримання фінансової дисципліни первинними профспілковими організаціями галузі поінформувала голів первинок освітніх установ, які увійшли до другої групи, головний бухгалтер КМОППОіНУ В.І. Ярошенко.

Члени третьої групи мали можливість удосконалити знання з правових питань. Юрисконсульт профспілкової організації В.В. Соломінчук у формі ділової гри донесла інформацію про особливості регулювання трудових відносин у навчальних закладах.

Учасники семінару-навчання були вдячні за цінну інформацію, підкріплену та унаочнену роздатковим матеріалом, який вони зможуть застосовувати у своїй щоденній роботі.
Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада