Другий семестр у столичних школах

Другий семестр у столичних школахТриває перший тиждень навчання в 2011 році – у школах стартував II семестр. Після насичених святами зимових канікул, упродовж яких учні відвідали вертепи, карнавали, турпоходи й екскурсії, 10 січня 2011 року розпочалася найтриваліша чверть навчального року.

Наступні шкільні канікули відбуватимуться у період з 21 до 27 березня 2011 року.

Міністерством освіти і науки, молоді та спорту визначено порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010-2011 навчальному році.

Навчальні заняття у 1-10 класах, цього року будуть завершуватися 26 травня, а в 11 класах – 18 травня.

Свято "Останнього дзвоника" в українських школах буде проведено 27 травня 2011 року.

Відповідно до документу, державна підсумкова атестація учнів 4-х класів відбудеться з 16 до 20 травня із української мови та читання (мови навчання), математики.

Державна підсумкова атестація дев'ятикласників проводитиметься з 31 травня до 18 червня. Атестація учнів основної школи буде проведена з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. З усіх обов'язкових предметів атестація проводиться письмово за збірниками, рекомендованими МОНУ. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів проводитиметься 31 травня у формі диктанту.

Цьогорічна підсумкова атестація для випускників 11-х класів буде проведена в письмовій формі з трьох предметів:

20 травня – українська мова (переказ, обов'язково);

23 травня – історія України або математика (обов'язково для учнів, які навчалися у класах універсального профілю) або профільний предмет (для учнів які навчалися у класах з профільним навчанням);

26 травня – предмет за вибором.

Результати державної підсумкової атестації одинадцятикласників будуть враховуватися при визначенні середнього балу атестата.

Документи про повну загальну середню освіту (атестати) будуть вручатися випускникам 28-31 травня на урочистих зборах, які зазвичай проходять у формі випускних вечорів.

Бажаємо успіхів!

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку