Всесвітній форум освіти

18 січня 2011,Публікації » Новини

Всесвітній форум освітиУ Лондоні відбувся Всесвітній форум освіти – 2011, у якому взяла участь українська делегація на чолі з міністром освіти і науки, молоді та спорту України Д.В. Табачником. У форумі взяли участь 56 міністрів освіти з різних країн, представники освітньої галузі з 78 країн світу, а також представники відомих компаній у сфері інформаційних технологій.

До складу української делегації увійшли ректор Національного університету «Львівська політехніка» Ю.Я. Бобало, ректор Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка В.В. Онищенко, ректор Чернігівського державного технологічного університету С.М. Шкарлет, директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти О.А. Удод, а також представники посольства України в Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії.

Українська делегація взяла участь у низці робочих зустрічей з представниками освітніх установ та керівниками освітніх відомств різних країн. Проведено переговори з провідними фахівцями світових компаній, які спеціалізуються у сфері інформаційних технологій, розробці та інтеграції найсучасніших освітніх систем. Зокрема, Д.В. Табачник зустрівся з віце-президентом корпорації Intel (США) Дж. Девісом.

З огляду на те, що 2011 рік оголошено Президентом України роком освіти та інформаційного суспільства, робота українських освітян була спрямована, у першу чергу, на запозичення світового досвіду з питань реалізації освітніх проектів, ініціатив та нововведень, що користуються попитом серед світової освітньої спільноти, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій та інноваційних методів організації навчання. Особливу увагу приділили саме інформаційно-технологічному забезпеченню освітньої галузі.

Мова йшла і про реалізацію ініціативи Президента України щодо реформування національної системи освіти, зокрема, про програми «Один учень - один комп'ютер», «100 відсотків» (інформатизація системи середньої освіти).

Одним з найактуальніших завдань роботи форуму стало визначення рівня готовності світової спільноти до значних змін в системі освіти, безпосередньо, у напрямку інформатизації освітніх процесів. Про це свідчить і значна партнерська підтримка форуму збоку всесвітньовідомих ІТ-корпорацій. У власних доповідях міністри профільної галузі різних країн світу висловлювалися з цього питання.

Довідка: Всесвітній форум освіти - 2011 отримав міжнародне визнання як форум міністрів освіти для обговорення освітніх та наукових нововведень.

Глобальний характер форуму створює унікальну можливість для представників з усіх країн-учасниць обговорити проблеми в галузі освіти та економіки, обмінятися досвідом та створити основу для плідної подальшої співпраці.