Вітаємо з перемогою!

3 лютого 2011,Публікації » Новини

Вітаємо з перемогою!2 лютого 2011 року в Київській міській державній адміністрації відбулося засідання круглого столу з питання встановлення стимулюючих надбавок для працівників галузі «Освіта» м. Києва.

Участь у засіданні взяли голова КМДА О.П. Попов, заступник голови КМДА Л.М. Новохатько, начальник Головного фінансового управління виконавчого органу Київради (КМДА) В.М. Репік, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) В.З. Горюнова, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки О.М. Яцунь, голова постійної комісії Київради з питань освіти і науки В.М. Пономаренко, заступники голів районних державних адміністрацій, начальники районних управлінь освіти, голови районних організацій Профспілки, представники засобів масової інформації.

Голова КМДА О.П. Попов наголосив, що є чітке розуміння проблеми і політична воля її вирішення, але для цього необхідно ретельно вивчити ситуацію в кожному районі Києва та визначитися з джерелами фінансування.

Начальник ГУОН (КМДА) В.З. Горюнова повідомила про нормальний початок фінансового року, про матеріально-технічне забезпечення закладів освіти, організацію дитячого харчування, впровадження освітніх програм. Проводиться робота з енергозбереження. Освітяни столиці демонструють високі результати педагогічної діяльності. «Проте ми з профспілкою виступаємо на захист учителя, оскільки столиця, як велике місто, вимагає чималих економічних і морально-психологічних витрат... Ми хочемо зберегти висококваліфікований столичний освітянський склад. Для цього потрібно зберегти їхні соціальні гарантії», – зазначила В.З Горюнова.

Голова КМОППОіНУ О.М. Яцунь, поінформувавши про виплату надбавок у період з 2007 року до сьогодення, зауважив: «На сьогодні ситуація склалася критична: 37 тисяч працівників галузі недоотримують щомісячно в середньому по 150 грн. Ці кошти вкрай потрібні людям як «соціальна подушка». Поновлення виплати стимулюючих надбавок освітянам повинно здійснюватися з 1 січня 2011 року, охопивши всіх працівників галузі. Для цього необхідно 181 млн грн».

Учасники круглого столу схвалили оперативну підготовку проекту рішення та винесення його на найближче засідання сесії Київради, а саме «Про встановлення надбавок за складність і напруженість у роботі керівникам ЗНЗ у розмірі 30% посадового окладу, 50% – керівникам дошкільних, позашкільних навчальних закладів та 20% – іншим працівникам на 2011 рік, починаючи з 1 січня поточного року».

Було відзначено високий рівень результативності круглого столу як ефективного методу проведення соціального діалогу, конструктивний підхід та уважне ставлення голови КМДА до турбот освітянської громади столиці.

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018