Звернення до голови Київської міської ради професійних спілок

22 січня 2009,Публікації » Новини
Голові Київської міської ради професійних спілок
Вересу М.Ю.

Шановний Миколо Юхимовичу!

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України стурбована рівнем та термінами оплати праці працівників галузі “Освіта”.
При підписанні Регіональної угоди на 2009 рік просимо Вас врахувати вимоги Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, а саме:
1. Фінансування ст.57 Закону України «Про освіту» педагогічним працівникам:

­ щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків у розмірі одного посадового окладу;
­ допомоги на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) при наданні щорічної відпустки;
­ щомісячних надбавок за вислугу років у відсотках до посадового окладу.

2. Виплати надбавок у розмірі 50% посадового окладу (ставки заробітної плати) за високі досягнення у праці, складність, напруженість у роботі, за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання) усім категоріям працівників;

3. Преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи за рахунок 5% преміального фонду;

4. Надання грошової винагороди в розмірі одного посадового окладу на рік всім працівникам закладів освіти до Дня працівника освіти;

5. Надання грошової винагороди в розмірі 100% посадового окладу не педагогічним працівникам галузі;

6. Виділення не менше 100 квартир для поліпшення житлових умов працівників закладів освіти.

Крім того, звертаємося до Вас з проханням вжити заходів, спрямованих на:

­  – дотримання органами влади міста Києва мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення;

­  – недопущення впровадження в дію проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) „Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються лікувально-профілактичними державними і комунальними закладами охорони здоров’я”, як такого що суперечить законодавству України.

В разі ігнорування вимог Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, просимо Вас перейти від переговорного процесу до жорсткої опозиції Київській владі та очолити активні дії. Освітяни столиці готові до найбільш рішучих акцій протесту:

1. Маніфестацій та пікетів;
2. Страйку;
3. Голодування тощо.

З повагою
Голова