Здоров’я людини – багатство Батьківщини

23 лютого 2011,Публікації » Новини

Здоров’я людини – багатство Батьківщини22 лютого 2011 року в спортивному комплексі Національного університету харчових технологій відбулася безпрецедентна подія й грандіозне шоу – фінальні ігри змагань з баскетболу серед чоловічих студентських команд за Суперкубок Студентської профспілкової асоціації м. Києва, присвячені Дню захисника Вітчизни.

Серед почесних гостей турніру були присутні начальник Головного управління культури та спорту виконавчого органу Київради (КМДА) В.В. Філіпов, виконавчий директор Всеукраїнської баскетбольної студентської асоціації П.О. Киричок.

Уперше за історію столичного студентського баскетболу, яка нараховує вже 11 щорічних змагань за перехідний Кубок СПА м. Києва, було проведено ще й суперфінал серед найсильніших чоловічих команд. У турнірі взяли участь баскетбольні титани, найсильніші команди чотирьох київських вишів: Національного університету харчових технологій, Київського національного університету технології та дизайну, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національної академії управління.

За ІІІ місце змагалися команди КНУТД та НУХТ. Гра нагадувала бойові дії з чітко виробленими стратегіями наступу, потужним захистом і шквалом емоцій. Проте рахунок на табло – 97:57 – засвідчив однозначну перемогу господарів турніру – команди НУХТ.

Хіба є в спорті щось напруженіше та більш хвилююче, ніж фінальна гра? Команди НТУУ « КПІ» та НАУ (управління) зійшлися у запеклому бою. Ані виступи чарівних черлідерів КНЕУ та НАУ під час тайм-аутів і перерв між чвертями, ні спалахи фотоапаратів ЗМІ, ні шаленство вболівальників на трибунах не відволікало членів команд від принципово єдиної мети – перемоги. Майже всю гру цифрові позначки табло не мали суттєвої різниці. Однак остання чверть матчу все ж таки продемонструвала перевагу однієї з команд. З рахунком 61:81 перемогу в суперфіналі здобула команда Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

На урочистому шикуванні голова Студентської профспілкової асоціації О.М. Яцунь нагородив фіналістів дипломами та цінними подарунками, серед яких і путівки на літнє оздоровлення. Перший Суперкубок СПА м. Києва – честь, слава та безмежна гордість його володаря, чоловічої збірної команди з баскетболу НТУУ «КПІ».

Вітаємо переможців!

Прес-служба КМОППОіНУ