Звернення до Президента України

Президенту України

Ющенку В.А.

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України стурбована відсутністю ряду видатків на оплату праці працівників галузі “Освіта” м. Києва в 2009 році, які передбачені чинним законодавством.

01 січня 2009 року набрав чинності Закон України "Про Державний бюджет України на 2009 рік". Відповідно до вказаного Закону в 2009 році залишаються чинними, але не врахованими у відповідних бюджетах норми:

­ - допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу педагогічним працівникам закладів освіти при наданні відпустки та щорічна грошова - винагорода у розмірі одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків, що передбачено ст. 57 Закону України “Про освіту”;

­ - преміальний фонд у розмірі не менше 2% від прогнозного фонду оплати праці працівників закладів освіти, що передбачено Наказом Міністра освіти і науки України від 15 квітня 1993 року N 102 "Про затвердження Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти".

Просимо Вас вжити всіх заходів для забезпечення виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".

З повагою
Голова