Пленум ЦК Профспілки: Галузеву угоду підписано!

2 березня 2011,Публікації » Новини

Пленум ЦК Профспілки: Галузеву угоду підписано!1 березня 2011 року в Будинку спілок відбувся ІІ пленум Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України. Серед присутніх на пленумі – члени ЦК Профспілки, а також запрошені – заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту П.М. Куліков, працівники апарату ЦК Профспілки, представники ЗМІ. Вів засідання голова Профспілки Г.Ф. Труханов.

Основне питання порядку денного – «Про стан виконання Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2007-2009 роки, продовженої на 2010 рік та проект Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки». Його актуальність полягає в тому, що саме через реалізацію Галузевої угоди, розвиток соціального партнерства здійснюється регулювання соціально-трудових відносин, захист прав та інтересів працівників освіти та студентства.

У своєму виступі керівник робочої групи, заступник голови Профспілки С.М. Романюк детально ознайомив учасників засідання з ходом роботи над проектом. Зосередив увагу на таких основних моментах, як підсумки виконання положень попередньої Галузевої угоди і визначення завдань соціальних партнерів на наступний період.

Заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту П.М. Куліков зазначив, що завдяки співпраці соціальних партнерів було зроблено чимало, однак є важливі пункти минулої Угоди, виконати які не вдалося і, поряд з новими завданнями, вони потребуватимуть виконання в наступному періоді.

При обговоренні учасники пленуму висловили глибоке занепокоєння соціально-економічним становищем освітян, відсутністю реальних кроків Уряду щодо належного фінансування галузі, внесли свої пропозиції та з їх урахуванням ухвалили постанову, якою затвердили проект Галузевої угоди, представлений на їх розгляд.

Було також розглянуто деякі питання внутрішньоспілкового життя і прийнято відповідні рішення.

Після цього відбулася урочиста процедура підписання Галузевої угоди. Від імені соціальних партнерів її підписали Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Д.В. Табачник і голова Профспілки працівників освіти і науки України Г.Ф. Труханов.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.