Шевченківські дні

9 березня 2011,Публікації » Новини

Шевченківські дніБлагословен той день і час,

Коли прослалась килимами,

Земля, яку сходив Тарас,

Малими босими ногами!
М. Рильский

9 березня Україна відзначила 197 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, 10 березня знаменує 150-ті роковини з дня смерті генія слова, воістину народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу.

Ім`я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам`ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім`ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста...

Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через роки і віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги.

У його щирому, проникливому слові з усією силою і красою заясніла горда і волелюбна українська душа. Це слово стояло в обороні прав та свобод рідного народу і стало тією духовною основою, на котрій була зведена незалежність Української держави.

Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні. Вони є і будуть важливим орієнтиром розвитку демократичного суспільства. Не має сумніву, що, як і мріяв наш великий пророк, «оживе добра слава, слава України».

Тож нехай святе Шевченкове ім'я об'єднає всіх українців незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного народу.

10 березня о 12:30 біля пам’ятника Т.Г. Шевченка (у сквері навпроти «червоного» корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка) Кобзареві твори читатимуть його  повні та часткові тезки.

Прес-служба КМОППОіНУ