Міська влада і виші – співпраця, закріплена підписами

15 березня 2011,Новини, Вища освіта

Міська влада і виші – співпраця, закріплена підписами14 березня 2011 року в Київській міській державній адміністрації відбулася зустріч голови КМДА О.П. Попова з Радою ректорів Київського регіону.

Участь у зустрічі взяли заступник голови КМДА Л.М. Новохатько, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) В.З. Горюнова, президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України Л.В. Губерський, голова Ради ректорів Київського регіону А.М. Тугай. Профспілкову сторону представляв голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцунь.

Конструктивна дискусія, під час якої учасники висловили власне бачення перспектив співпраці, окреслили коло проблемних питань, надали низку пропозицій, засвідчила спільність прагнень розвитку Києва як науково-освітнього центру та студентської столиці. «У 69 ВНЗ Києва здобувають освіту 600 тис. студентів, яких навчають 4 тис. професорів та докторів наук, 16 тис. кандидатів і доцентів. Два роки велася робота над узгодженням позицій Угоди між ректорським корпусом і владою столиці заради винайдення шляху тісної співпраці, аби наша потужна інтелектуальна еліта була соціально захищена та мала змогу плідно реалізовуватися і гордитися Києвом», – наголосив голова Ради ректорів Київського регіону А.М. Тугай.

Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцунь поінформував про те, що в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та Київському технічному університеті України «КПІ» функціонує інноваційний центр студентських ідей, які влада міста може використовувати для реалізації програм із розвитку інфраструктури столиці, у тому числі й при розв'язанні нагальних задач енергозбереження, налагодження системи комунікацій тощо. Окрім того, голова КМОППОіНУ зауважив, що в результаті моніторингу була виявлена приємна тенденція: «У Києві є вісім студентських родин з трьома дітьми. Є пропозиція спільно розробити систему морального заохочення і підтримки багатодітних сімей студіюючої молоді».

Після прямого діалогу ректорів столичних вищих навчальних закладів з очільником міської влади розпочалася офіційна частина зустрічі. В урочистій атмосфері колонного залу КМДА відбулася церемонія підписання "Угоди про співпрацю Київської міської державної адміністрації та Ради ректорів Київського вузівського центру на 2011 – 2015 роки". Угоду скріпили підписами голова КМДА О.П. Попов та голова Ради ректорів Київського регіону А.М. Тугай.

Прес-служба КМОППОіНУ

11.листопада