Кабінет Міністрів України встановив 20% надбавку освітянам

Кабінет Міністрів України встановив 20% надбавку освітянамЗа інформацією офіційного сайту КМУ Уряд встановив надбавки педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування. Відповідну постанову Уряд прийняв на засіданні 23 березня 2011 року.

Надбавка педагогічним працівникам встановлена в розмірі 20% посадового окладу (ставки зарплати) на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

Водночас Уряд визнав такою, що втратила чинність постанову від 5 жовтня 2009 року №1130 «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам, майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників».

Постанова набирає чинності з 1 вересня 2011 року.

При цьому варто зазначити, що ЦК Профспілки багаторазово порушував питання про необхідність поширення зазначеної надбавки на всіх педагогічних працівників уже з січня 2011 року. Відповідні проекти постанов Кабінету Міністрів України погоджувалися Центральним комітетом впродовж 2010-2011 років, останній з яких – на виконання протоколу домовленостей між Кабінетом Міністрів України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 25 жовтня 2010 року щодо встановлення такої надбавки з 1 квітня поточного року.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку