ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Зразкова профспілкова родина і захисник прав молоді – профком студентів КНЕУ

30 березня 2011,Публікації » Новини

Зразкова профспілкова родина і захисник прав молоді – профком студентів КНЕУОсновні напрями роботи профспілкового комітету у вирішенні соціально-економічних питань студентства стали предметом обговорення семінару, що відбувся 29 березня на базі флагмана економічної освіти країни  – Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. На презентацію роботи профспілки у вищому навчальному закладі гостинно запросила найкраща, за визнанням конкурсу ФПУ, первинна профспілкова організація студентів і аспірантів КНЕУ, на чолі з головою Ольгою Чабанюк.

За словами організаторів – Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України – ідея проведення семінару саме в КНЕУ назріла давно, адже цій команді є що продемонструвати і чим поділитися з колегами з провідних навчальних закладів Києва.

Активний тон роботи задав ректор університету, Герой України Анатолій Павленко, який у вітальному слові наголосив, що профком студентів КНЕУ – є однією з найбільших і дієвих самоврядних організацій вишу. І ректорат прихильно ставиться до розширення її впливу у справі соціального захисту молоді і підвищення якості навчання загалом.

Анатолій Павленко зокрема зазначив: «Я підтримую дії нашої первинки, які спрямовані на поліпшення життя студентів і втілення ідей та формату Болонського процесу. Адже сучасна молодь більше поінформована і вимагає від викладачів лише тих практичних знань, що будуть конкурентними на ринку праці. ... Адміністрація із профкомом разом працюють на виконання основного завдання – підвищення якості освітніх послуг в університеті».

Проректор з науково-педагогічної роботи КНЕУ Тетяна Оболенська доповнила слова ректора про активність і результативність роботи команди профкому. Вона зауважила, що у виші співпрацюють три самоврядні організації. «У роботі вони колеги, співробітники і друзі. Адже сфери діяльності у них чітко визначені і прописані у статуті: наукове студентське товариство відповідає за наукову роботу, студентська академічна рада - за зміст викладання і якість освіти, а профспілкова організація дбає про соціальний та правовий захист молоді і змістовне дозвілля», – підсумувала свій виступ проректор.

Голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь зупинився на важливості сучасного інформаційного забезпечення роботи первинних профспілкових організацій. «Сучасні молодь активна. І від профспілки вона також вимагає мобільності і оперативності», – підкреслив чільник столичної профспілкової громади. Окреслюючи роботу міської організації у цьому напрямі, він анонсував створення трьохступеневої стратегії інформаційного забезпечення, яка дозволить лідерам профспілок довести свої позиції та меседжі до кожного спілчанина.

«Це досить ємкий і технічно-складний процес. Проте об'єднання у структуровану базу даних електронних адрес активних членів профспілки дозволить створити поле для інформаційної розсилки та поліпшити обізнаність про діяльність не лише Київської міської організації, а й ЦК Профспілки та Федерації профспілок України», – запевнив Олександр Яцунь.

Практична частина семінару була побудована на детальному представленні роботи первинної профспілкової організації студентів і аспірантів КНЕУ. Доповідь голови Ольги Чабанюк ілюструвала презентація на мультимедійному проекторі. Учасники семінару ознайомилися з напрямами роботи, організацією обліку членів профспілки, веденням профспілкової документації відповідно до нормативних вимог та чіткістю виконання та контролю поставлених завдань.

На завершення семінару лідери студентських профспілок мали змогу особисто побачити роботу виконавчого апарату, пройшовши кабінетами профкому, переглянувши документацію, оргтехніку та допоміжні засобі, які поліпшують організацію та ведення діловодства.

Із виступу голови профкому КНЕУ Ольги Чабанюк

«Первинна профспілкова організація студентів та аспірантів ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» функціонує в університеті вже протягом значного періоду часу. Сьогодні ми маємо майже 100-відсоткове членство, адже з 14 897 студентів та аспірантів профспілковий квиток мають 14 892 особи. І ми щиро пишаємося нашою великою родиною.

Наших абітурієнтів ми націлюємо на те, що профспілка – це велика сім'я, де панує тепло, затишок і є всі передумови для розвитку своїх професійних знань, духовного зростання, втілення в життя креативних ідей, оздоровлення і змістовного відпочинку.

Профком студентів та аспірантів з перших днів навчання в КНЕУ прагне стати вірним другом і порадником у вирішенні буденних студентських проблем. Ми постійно працюємо над вдосконаленням нашої роботи, прислухаємося до конструктивних зауважень та побажань від наших студентів, наставників і колег».

Інна Журавель,

Медіа-центр ФПУ