77,6 % українців висловили підтримку Всеукраїнській акції протесту освітян

30 березня 2011,Публікації » Новини
77,6 % українців висловили підтримку Всеукраїнській акції протесту освітянКиївський інститут проблем управління імені Горшеніна оприлюднив результати всеукраїнського дослідження на тему "Протестні настрої українців".

Згідно з результатами опитування, більшість українців – 77,6% – висловили підтримку всеукраїнській акції протесту вчителів. Кожний десятий опитаний – 10,8% – ставиться до акції байдуже, 3,2% – засуджують її, а 8,4% респондентів не чули про акцію протесту працівників освіти і науки України.

Також, за даними опитування 45,3% українців заявляють про готовність брати участь в акціях протесту, лише 6,2% респондентів ще не визначилися.

36% українців визнали, що змусити взяти участь в акції протесту їх може зростання цін на товари і послуги, 25,8% – невчасно отримана заробітна плата, стипендія чи пенсія, 19,4% – відсутність роботи чи її втрата, 17,1% – високий рівень корупції, 14,8% – порушення громадянських прав і свобод, 7,7% – загальна політична ситуація в країні.

3,3% учасників опитування назвали інші причини для участі в акціях протесту, а 7,3% сказали, що їм важко відповісти на це запитання.

26,1%, а це більше чверті українців, взагалі не вважають, що варто приймати участь в акціях протесту.

Похибка репрезентативності дослідження Київського інституту проблем управління імені Горшеніна не перевищує 3,2%.

Дослідження проводилося 25-27 березня 2011 року методом телефонного опитування. Всього було опитано 1000 респондентів віком від 18 років в усіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

04.червня