Нарада директорів загальноосвітніх шкіл м. Києва – чітко, виважено, плідно

Нарада директорів загальноосвітніх шкіл м. Києва – чітко, виважено, плідно6 квітня 2011 року в Палаці дітей та юнацтва відбулася нарада директорів загальноосвітніх шкіл м. Києва під керівництвом начальника Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) В.З. Горюнової. Тема робочої зустрічі – «Про завершення 2010 – 2011 навчального року».

Участь у нараді взяли заступник голови Київської міської державної адміністрації Л.М. Новохатько, начальник Головного управління охорони здоров'я Р.О. Моісеєнко, начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій В.Н Пшеничний, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцунь, заступник головного державного санітарного лікаря м. Києва О.П. Рудницька, заступник начальника управління Державтоінспекції м. Києва В.К. Довгополов, директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти С.В. Сакаєва.

Звертаючись до директорського корпусу ЗНЗ столиці, Л.М. Новохатько вкотре запевнив, що зустрічі освітян з очільниками міської влади будуть систематичними. «Київська міська державна адміністрація абсолютно серйозно налаштована на збільшення уваги до підростаючого покоління,» – наполегливо акцентував заступник голови КМДА.

У своєму виступі О.М. Яцунь поінформував присутніх про ситуацію з виплатами муніципальних надбавок у районах столиці станом на сьогодні. Окрім того, голова КМОППОіНУ повідомив, що в результаті проведення круглих столів, чисельних зустрічей, солідарної Всеукраїнської акції протесту вдалося відстояти надбавку за престижність педагогічної праці і поширити її виплату на всіх педагогічних працівників галузі. Проте відкритим залишається питання розмороження Єдиної тарифної сітки. Задля його вирішення створена робоча група, яка у співпраці з віце-прем'єр-міністрами України С.Л. Тігіпком і А.П. Клюєвим покликана винайти можливості для поступового доведення ставки заробітної плати працівника I тарифного розряду до рівня мінімальної заробітної плати.

По завершенню офіційної частини учасники наради мали змогу почути спогади ліквідатора Чорнобильської катастрофи І.В Шилохвоста і переглянути фільм, підготовлений до сумної дати – 25 річниця аварії на Чорнобильській АЕС.

Прес-служба КМОППОіНУ