Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

Уряд готує перегляд бюджетних видатків на освіту

14 квітня 2011,Публікації » Новини

Уряд готує перегляд бюджетних видатків на освітуЯк повідомляється на Урядовому порталі, існуючий рівень оплати працівників освіти і видатків на утримання і модернізацію навчальних закладів, не може задовольнити ні суспільство, ні Уряд. Прем’єр-міністр України М.Я. Азаров переконаний, що навіть у скрутній ситуації, коли бюджет держави переобтяжений виплатою астрономічних боргів попередників, необхідно шукати резерви для збільшення фінансування освіти.

Так, Глава Уряду доручив Міністру фінансів Ф.О. Ярошенку і Міністру освіти і науки, молоді та спорту Д.В. Табачнику до 11 травня 2011 року внести на розгляд Уряду узгоджені зміни до Бюджетного кодексу, які дозволять фінансувати дошкільні освітні заклади за рахунок першого (захищеного) кошика місцевих бюджетів.

Також Д.В. Табачнику доручено протягом місяця провести переговори з представниками освітянських профспілок щодо погоджених пропозицій до змін у Державний бюджет 2011 року, а також для опрацювання пропозицій щодо бюджетного фінансування освіти на період до 2015 року.

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень