Про підвищення розміру пенсій деяким категоріям громадян

28 квітня 2011,Публікації » Новини

Про підвищення розміру пенсій деяким категоріям громадянПостановою Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2011 р. № 430 «Про підвищення розміру пенсій деяким категоріям громадян у зв'язку із зростанням середньомісячної заробітної плати штатного працівника» встановлено, що для підвищення пенсій з 1 березня 2011 року, згідно з частиною другою статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», застосовуватиметься коефіцієнт 1,04.

Підвищенню підлягають пенсії, обчислені згідно із зазначеним Законом та законами України «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Щорічно підвищення розміру пенсій з 1 березня проводиться тим пенсіонерам, зростання пенсійних виплат яких у минулому календарному році виявилося меншим, ніж зростання середньої заробітної плати по країні у цьому ж році. Мінімальній розмір такого підвищення відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» має становити не менше ніж 20 відсотків темпів зростання середньої заробітної плати в Україні порівняно з попереднім роком. У зв’язку з тим, що заробітна плата у 2010 році зросла на 20 відсотків, постановою Уряду передбачається підвищення пенсій на 4 відсотки, тобто у мінімальному розмірі.

Пенсії у новому розмірі з урахуванням доплати недоодержаної суми будуть виплачені у травні місяці ц.р.