Бельгійські вчителі вимагають нормального фінансування освіти

Бельгійські вчителі вимагають нормального фінансування освітиУчителі шкіл і коледжів трьох франкомовних регіонів центру Бельгії, в тому числі Брюсселя, почали безстроковий страйк, щоб привернути увагу громадськості до неналежного фінансування системи освіти.

Педагогів підтримали три найбільших профорганізації країни – Загальна Федерація праці, Конфедерація християнських профспілок Бельгії і Загальний Центр ліберальних профспілок.

Страйкарі вимагають підвищення зарплат, зростання частки бюджетних коштів, що йдуть на утримання та обладнання навчальних закладів, і відмови від планів збільшення пенсійного віку для педагогів.

Протягом найближчих днів профорганізації планують провести по всій країні серію пікетів і загальну демонстрацію в Льєжі, рідному місті двох «галузевих» міністрів – Марі-Домінік Симоне, міністра середньої обов'язкової освіти, і Жан-Клода Маркур, який відповідає за сферу вищої освіти.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку