Київ – Рига: дружба столичних профспілкових організацій освітян

26 травня 2011,Публікації » Новини

Київ – Рига: дружба столичних профспілкових організацій освітянМежі міжнародної співпраці впевнено розширюються. 25 травня 2011 року Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України зустріла почесних гостей з прибалтійської країни. До нас завітали голови Латвійської профспілки працівників освіти і науки Інгрида Мікішко та Ризької міської організації профспілки працівників освіти і науки Латвії Лігіта Семенова.

У великій вітальні Будинку вчителя, де проходила урочиста частина зустрічі, панувала тепла й дружна атмосфера. Присутні обмінювалися досвідом, дискутували, порівнювали в нюансах освітні системи та особливості профспілкового руху країн. Інгрида Мікішко, голова найбільшої за чисельністю профспілки Латвії (34 тисячі вчителів), розповіла про відносини з галузевим міністерством. За її словами, влада дослуховується до профспілки завдяки наявності «потужної зброї» в арсеналі останньої. По-перше, це страйкових фонд (за законодавством Латвії про маніфестацію можна заявити за 5 діб, а розмір депозиту дозволяє припинити навчальний процес на довгий період). По-друге, Фонд соціального забезпечення – не державна, а суто профспілкова парафія. Лігіта Семенова вже вдруге обрана на посаду голови РМОППОіНЛ. Столична профсілкова організація освітян Латвії нині нараховує 4 000 спілчан, серед яких працівники дошкілля, середньої та професійної освіти.

Договір про дружбу і співпрацю між Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України та Ризькою міською організацією профспілки працівників освіти і науки Латвії своїми підписами скріпили Лігіта Семенова та Олександр Яцунь.

Прес-служба КМОППОіНУ

17.листопада