ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Міжнародний день захисту дітей

1 червня 2011,Публікації » Новини

Міжнародний день захисту дітейЩороку 1 червня весь світ відзначає свято наймолодших мешканців нашої планети – Міжнародний день захисту дітей. Адже саме вони , як ніхто інший, потребують захисту, уваги, турботи й тепла. Водночас це свято й тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги: батьків, вихователів, учителів, духовних наставників.

Діти – наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.

Cвято встановлене ще в листопаді 1949-го, ухвалою Ради Міжнародної демократичної федерації жінок і покликане привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля і багатьох інших.

В Україні з 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, навчання та відпочинок тощо. В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно в перший день літа.

Бажаємо вам, дорогі юні друзі, міцного здоров’я, щастя, добра і родинного тепла. Хай ваше життя буде сповнене яскравими барвами радості, приємними враженнями і відкриттями! Нехай здійсняться всі ваші мрії!

Прес-служба КМОППОіНУ

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018