2 лютого 2009,Публікації » Новини

Сайт газети "Хрещатик" оприлюднив підвищені з 1 лютого у Києві тарифи для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків.

Зокрема, у столиці затверджено тариф за централізоване опалення для населення у розмірі 4,74 грн. за 1 кв. м опалювальної площі за місяць в опалювальний період (було 3,20 грн.). Гаряча вода для мешканців квартир з централізованим постачанням гарячої води без засобів її обліку коштуватиме 43,24 грн. на 1 особу в місяць (було 24 грн.); де є будинкові чи квартирні засоби обліку - тариф затверджено на рівні 12,36 грн. за 1 кубометр (було 6,84 грн.).

Як зазначено у розпорядженні, тарифи за опалення та гарячу воду залишаться незмінними з 1 лютого для малозабезпечених верств населення.

Встановлено тариф за холодну воду та водовідведення за наявності центрального постачання холодної води в розмірі 17,05 грн. на 1 особу в місяць, у тому числі за воду 9,57 грн. і водовідвід 7,48 грн. (було 8,14 грн. на особу, в тому числі 5,17 грн. та 2,97 грн. відповідно). За наявності будинкових чи квартирних засобів обліку води в розрахунок братимуться тарифи за 1 кубометр спожитої холодної води - 1,74 грн. та ще 1,36 грн. за кожний кубометр її відведення (було відповідно 0,94 грн. та 0,54 грн.).

Відведення гарячої води для мешканців, які на 1 лютого мають квартирні чи будинкові лічильники гарячої води, коштуватиме 1,36 грн. за 1 кубометр (було 0.54 грн.), без засобу обліку - 4,76 грн. на 1 особу (було 1,89 грн. на 1 особу).

Як зазначається у розпорядженнях тарифи залишаться незмінними з 1 лютого для малозабезпечених верств населення, а в цілому різнитимуться вони за категорійністю житла, наявністю засобів обліку, а щодо будинків із "покращеними споживчими властивостями", то вони встановлені "з першого дня лютого на економічно обгрунтованому рівні". Кияни можуть ознайомитися з повною інформацією стосовно кожного окремого будинку і вартістю послуг, які надаються житлово-експлуатаційними організаціями на офіційному веб-порталі міської влади www.kmv.gov.ua у розділі "Ваш будинок" та на сайті www.municipal.kiev.ua.

02.вересня

З Днем знань!