ППОС і адміістрація НУХТ: співпраця, скріплена підписами

7 червня 2011,Новини, Вища освіта

ППОС і адміістрація НУХТ: співпраця, скріплена підписами3 червня 2011 року в актовій залі Національного університету харчових технологій відбулася важлива подія, результатом якої стало підписання Колективної угоди між адміністрацією університету та первинною профспілковою організацією студентів НУХТ.

Участь у конференції трудового колективу взяли 195 співробітників університету та 60 студентів. Усі рішення щодо підписання угоди приймалися відкритим голосуванням. Склад президії конференції трудового колективу: ректор університету С.В. Іванов, голова ППОС НУХТ В.В. Підгорний, голова ППО О.Г. Мазуренко, завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування В.Г. Мирончук.

За рішенням конференції трудового колективу первинній профспілковій організації студентів НУХТ було доручено представляти та захищати інтереси студентів університету.

Колективну угоду укладено на основі чинного законодавства з додержанням Законів України «Про колективні договори і угоди», «Про охорону праці», «Про професійні спілки їх права та гарантії діяльності», «Про освіту», «Про вищу освіту», а також на основі Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Центральним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України.

Метою угоди є регулювання відносин стосовно навчання, проживання, соціального захисту студентів та узгодження інтересів з адміністрацією НУХТ.

Під час конференції до угоди було внесено додаткові положення про умови проведення соціального, житлово-побутового обслуговування та оздоровлення студентів та аспірантів вишу.

Наявність колективної угоди у вищому навчальному закладі є показником солідарності та взаєморозуміння між студентами та адміністрацією ВНЗ, який ґрунтується на взаємоповазі та дотримані інтересів кожної зі сторін.

Підписання колективної угоди надає можливість первинній профспілковій організації студентів НУХТ функціонувати більш ефективно. Адже профспілкова організація є невід’ємною складовою соціального благополуччя студентів.

Катерина Чепінога,

cтудентка НУХТ

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ