12 лютого відбудеться акція протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

3 лютого 2009,Публікації » Новини

3 лютого 2009 року відбулося розширене засідання президії Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві „Київська міська рада профспілок”.

Учасники президії відзначили погіршення економічної ситуації України – понад тисячу підприємств міста перейшли на режим неповного робочого часу, почалося масове вивільнення працівників за скороченням штатів, збільшилась заборгованість з виплати заробітної плати та кількість підприємств-боржників. У бюджетних галузях, що мають фінансування з міського бюджету, неодноразово затримувалась заробітна плата, а у ряді медичних та освітніх установ відключалися подача води, тепла та електроенергії.
1 лютого оприлюднено підвищення тарифів для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків у Києві.

Зважаючи на перераховані вище факти, на засіданні було прийнято рішення 12 лютого провести акцію протесту членів профспілок біля Київської міської державної адміністрації з вимогою введення мораторію на підвищення тарифів на соціально-значимі послуги для підприємств та населення міста.

Прес-служба КМОППОіНУ