4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку

4 лютого 2009,Публікації » Новини
4 лютого 2009 року -  Всесвітній день боротьби проти раку

Зараз рак є основною причиною смерті у всьому світі. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров`я, без належного медичного втручання за період з 2005 по 2015 роки від раку помре 84 мільйони осіб.

Щорічно 4 лютого ВООЗ об`єднує зусилля зі спонсором, Міжнародним союзом проти раку, для просування способів полегшення глобального тягаря раку. Профілактика раку і підвищення якості життя пацієнтів з раковими захворюваннями періодично стають темами цього Дня.

Цього року в центрі уваги Всесвітнього дня боротьби проти раку – здорове і активне дитинство. Особливий акцент поставлено на довготривалі негативні наслідки, зумовлені відсутністю фізичної активності, надмірною масою тіла та ожирінням.

Прездидент України Віктор Ющенко планує відвідати Інститут раку.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018