Про пенсійну реформу

20 червня 2011,Публікації » Новини

Про пенсійну реформуНезважаючи на категоричне заперечення профспілок щодо внесеного Урядом до Верховної Ради України  проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» № 7455, 16 червня 2011 року він був прийнятий у першому читанні.

При Комітеті Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів створюється робоча група  по доопрацюванню внесених  народними депутатами України зауважень та пропозицій для розгляду законопроекту у другому читанні. Представники профспілок братимуть  участь у її роботі.

Питання щодо прийняття Верховною Радою України законопроекту у першому читанні та подальших дій профспілок найближчим часом розглядатимуться на засіданнях Спільного представницького органу профспілок та Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Федерація профспілок України звертається до всіх профспілок, громадських організацій, громадян не бути байдужими  та звернутися до Голови Верховної Ради України та народних депутатів України про категоричне непідтримання в проекті №7455 положень, що спрямовані на розв’язання проблем солідарної пенсійної системи за рахунок обмеження законних прав громадян, зокрема, щодо підвищення пенсійного віку; збільшення тривалості страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі; застосування при призначенні пенсії середньої заробітної плати в Україні за три календарні роки перед зверненням за призначенням пенсії; здійснення перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам лише виходячи із стажу роботи та інших норм.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.