20 червня 2011,Новини, Вища освіта

Інформаційно-комунікаційні технології – пріоритетний напрямом розвитку педагогічної освіти17 червня 2011 року в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України відбулася нарада-семінар «Сучасні освітні технології у вищих педагогічних навчальних закладах: стан, тенденції та перспективи розвитку. У нараді взяли участь модератори міжнародних програм з ІТ, співробітники Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, ректори, директори педагогічних університетів та коледжів.

Одне з головних завдань освіти в умовах розвитку інформаційного суспільства – навчити учнів і студентів використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології. У зв'язку з цим, виникає нагальна потреба у прискорені підготовки вчителів та фахівців у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, в оснащенні закладів освіти сучасною комп'ютерною технікою, педагогічними програмними засобами, електронними підручниками тощо. Від вирішення цього завдання залежатиме розвиток країни.

Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій є пріоритетним напрямом розвитку педагогічної освіти. Вже зараз технології навчання конкретизуються в нових інформаційних, модульних і дистанційних формах навчання. Як наслідок, відбувається зміна ролі вчителя, якому, окрім високого рівня професіоналізму в своїй предметній сфері, необхідно бути готовим до діяльності в новій системі відкритої освіти. Учитель повинен уміти сам розробляти інформаційні матеріали та використовувати інші ресурси із сфери інформаційних технологій.

Під час наради-семінару обговорено питання щодо  основних  завдань вищих навчальних закладів щодо навчання вчителів інформаційно-комунікаційним технологіям; ролі педагогічних університетів у підготовці кадрів для освіти в умовах інформаційного суспільства; стану, тенденції та перспектив розвитку інформаційно-комунікаційних технологій у вищому навчальному закладі; проблемних питань з впровадження інформаційно-комунікаційних технологій  у системі підготовки майбутніх вчителів.

Завершилася нарада обговоренням  пропозицій щодо проекту наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з запровадження міжнародних освітніх програм в Україні.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!