Навчальні плани для початкової школи затверджено

Навчальні плани для початкової школи затвердженоЗатверджено нові Типові навчальні плани початкової школи. Відповідно до наказу Міністерства освіти, молоді та спорту України, у дію вони вступатимуть поетапно.

Згідно з документом:

– у 1-х класах загальноосвітніх навчальних закладів нові плани впроваджуватимуться з 2012/2013 навчального року;

– у 2-х класах – із 2013/2014 року;

– у 3-х класах – із 2014/2015 року;

– у 4-х класах – із 2015/2016 року.

Типові навчальні плани містять інваріантну складову, обов'язкову для всіх ЗНЗ,  у якій передбачено додаткові години на вивчення предметів та курси за вибором.

За рахунок годин варіативної складової учні початкової школи матимуть можливість вивчати додаткові курси за вибором, зокрема: «Розвиток продуктивного мислення», «Риторика», «Абетка театрального мистецтва», «Ритміка», «Цікава економіка» та ін.

При визначенні гранично допустимого навантаження учнів в Типових навчальних планах враховані санітарно-гігієнічні норми та нормативна тривалість уроків: у 1-му класі – 35 хвилин, 2 - 4-х класах – 40 хвилин.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.