У пришкільних дитячих таборах Києва відпочиває близько 7 тисяч дітей

У пришкільних дитячих таборах Києва відпочиває близько 7 тисяч дітейДля організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей працюють в таборах гуртки, секції позашкільних навчальних закладів, підготовлена велика програма культурно-масових заходів

Близько 7 тисяч маленьких киян відпочивають у пришкільних таборах. Нагадаємо, що табори відпочинку з денним перебуванням на базі навчальних закладів міст відкрили свої двері для школярів на початку червня. У середньому, тривалість роботи таборів становить 18 робочих днів.

Так, за інформацією Головного управління освіти та науки КМДА у місті працює 103 табори.

Нагадаємо, що у преважній більшості табори організовуються для дітей молодшого шкільного віку, в першу чергу, з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також інших пільгових категорій.

Пришкільні табори дають змогу батькам, які працюють вирішувати проблему влаштування дітей та догляду за ними протягом дня (особливо молодшого шкільного віку), а також є суттєвою матеріальною підтримкою за рахунок якісного харчування дітей у таборах. Також вирішується проблема попередження бездоглядності дітей у канікулярний час.

Забезпечують роботу таборів кваліфіковані педагогічні кадри.

Для організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей працюють в таборах гуртки, секції позашкільних навчальних закладів. Підготовлена велика програма культурно-масових заходів: культпоходи в театри, кінотеатри, екскурсії, катання на катерах Дніпром, відпочинок у паркових зонах міста тощо.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018