Оголошено міжнародний конкурс есе "Роль науки у побудові кращого світу"

5 лютого 2009,Новини, Вища освіта
Організація Об'єднаних Націй проголосила 2001–2010 роки "Міжнародною декадою культури миру та ненасилля заради дітей світу", а 2005–2014 роки – Декадою ООН "Освіта заради сталого розвитку". Молодь повинна не лише отримати користь від цих глобальних ініціатив, але й заохочуватися до активної участі в них. Темою цьогорічного Міжнародного конкурсу есе є "Роль науки у побудові кращого світу". Молоді люди з усього світу запрошуються подавати свої цікаві ідеї на цю тему.

Тема конкурсу: "Роль науки у побудові кращого світу".

Науковий прогрес приніс багато користі людству, проте так само деякі наукові відкриття мали й негативні наслідки. Як має розвиватись наука, якими мають бути технології, що забезпечуватимуть більш справедливий та процвітаючий світу для всіх? Учасникам конкурсу треба виразити своє бачення майбутнього науки, включаючи приклади досліджень, в яких вони хотіли би взяти участь.

Основні правила конкурсу:

1. Учасниками можуть бути особи до 25 років (станом на 30 червня 2009 року) у одній з наступних вікових категорій: діти (віком до 14 років) та молодь (віком від 15 до 25 років).
2. Есе мають бути не більше ніж 800 слів, надруковані або написані друкованим шрифтом англійською, французькою, іспанською та німецькою мовами.
3. До есе повинна бути додана сторінка із наступною інформацією: категорія учасника ("Діти" або "Молодь"), назва твору, ім'я учасника, поштова адреса, номер телефону, електронна адреса, національність, вік станом на 30 червня 2009 року, стать, назва навчального закладу (у випадку відповідності), кількість слів у творі.

Вчителі та директори молодіжних організацій можуть подавати набір творів від їх класу або групи, в цьому разі необхідно додати список учасників, ім'я та контактну інформацію вчителя, що подає заявку.
Заявки, які не матимуть необхідну інформацію, не будуть розглядатися.

4. Заявки можуть бути надіслані поштою або в електронному варіанті. (Заявки, надіслані в електронному варіанті, мають бути у форматі Text (.txt) або Word (.doc).
Есе та сторінка з необхідною інформацією мають бути надіслані як один документ).
5. Есе має бути оригінальним та раніше не публікованим.
6. Есе має бути написане однією особою. Роботи у співавторстві не приймаються.
7. Авторські права надісланого твору належатимуть організаторам конкурсу.

Заявки повинні бути отримані до 30 червня 2009 року.
Призи та нагородження. У кожній з двох категорій – "Діти" та "Молодь" нагороджуватимуться наступні номінації:
1-е місце: Сертифікат та приз у розмірі 100,000 йен (близько 1,000 доларів) – 1 учасник.
2-е місце: Сертифікат та приз у розмірі 50,000 йен (близько 500 доларів) – 2 учасники.
3-е місце: Сертифікат та подарунок – 5 учасників.
Почесне згадування: Сертифікат та подарунок – 25 учасників.

Переможців, які посядуть перші місця, буде запрошено на церемонію нагородження у Токіо (Японія), що відбудеться в листопаді 2009 року. (Витрати на проїзд покриваються організаторами). Імена усіх переможців буде оголошено у листопаді 2009 року на сайті Фундації заради миру Goi (www.goipeace.or.jp) та на сайті ЮНЕСКО (www.unesco.org/youth).

Заявки потрібно надсилати на адресу: International Essay Contest c/o ; The Goi Peace Foundation 1-4-5 Hirakawacho, Chiyoda-ku, Tokyo 102-0093 Japan. Електронна адреса: essay@goipeace.or.jp.