Сприятливий крок для молодіжного житлового будівництва

22 червня 2011,Публікації » Новини

Сприятливий крок для молодіжного житлового будівництва21 червня 2011 року підписано Меморандум про співробітництво між Державною службою молоді та спорту України та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву.

Документ підписали Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін та Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін під час прес-конференції, присвяченій відзначенню Дня молоді та Дня молодіжних і дитячих громадських організацій.

Як зазначено у Меморандумі, в першу чергу координовані зусилля зосереджуються на забезпеченні молоді України житлом шляхом реалізації державних та регіональних програм житлового будівництва.

У рамках співробітництва Державна служба молоді та спорту України, зокрема, сприяє удосконаленню та затвердженню нормативно-правових актів з питань, що стосуються забезпечення  молоді житлом.

Також Служба ініціює збільшення обсягів фінансування програм щодо забезпечення молоді житлом як з державного, так і з місцевого бюджетів.

Окрім цього, відомство підтримує підвищення ефективності використання цих коштів.

Держмолодьспорт сприяє наданню Фонду необхідної інформації стосовно молодих громадян, які потребують поліпшення житлових умов та бажають взяти участь у програмах будівництва житла.

Зі своєї сторони, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву організовує технологічне та інформаційне забезпечення виконання державних і регіональних програм забезпечення житлом молоді України.

Фонд також проводить роз’яснювальну роботу та надає консультації щодо діючих програм забезпечення молоді житлом.

Равіль Сафіуллін і Леонід Рисухін наголосили на важливості вирішення проблеми забезпечення молоді житлом.

За словами посадовців, це сприятиме покращенню демографічної ситуації, поліпшенню соціально-побутового та економічного становища молоді тощо.