Вибір школи: батьки покладаються на поради та спеціалізацію школи

Вибір школи: батьки покладаються на поради та спеціалізацію школиПонад 40 % громадян України (42,8%) під час вибору школи для дитини найбільш важливим критерієм вважають позитивні відгуки про викладачів цієї школи від сусідів, знайомих, родичів. Про це свідчать результати телефонного опитування «Проблеми шкільної освіти», проведеного Інститутом Горшеніна.

Майже стільки ж українців (40,2%) при виборі школи звертають увагу на спеціалізацію школи або наявність у ній спеціалізованих класів.

Третина українців (33,4%) орієнтуються на зручне розташування школи. Також батьки беруть до уваги високий відсоток випускників школи, які вступають до вузів, такий критерій важливий для 29,2% опитаних українців.

При цьому, 29,0% опитаних батьків надають значення популярності і авторитету школи. Більше чверті респондентів (28,1%) приваблює дешевизна навчання в школі і відсутність необхідності додатково платити за навчання дитини.

Віддати дитину до школи, в якій раніше навчалися самі, воліють 8,2% українських батьків, а 3,1% керуються іншими критеріями при виборі школи для дитини. Не змогли відповісти на дане питання 2,5% респондентів.

Опитування "Проблеми шкільної освіти" проводилося Інститутом Горшеніна з 3 по 5 липня 2011 року. Всього, згідно випадковій вибірці, було опитано 1000 респондентів, в сім'ях яких є діти дошкільного та шкільного віку, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

За інформацією – www.osvita.ua