У вересні майже тисяча школярів підуть до нової гімназії

У вересні майже тисяча школярів підуть до нової гімназіїУ розпорядженні майбутніх гімназистів будуть не тільки 52 сучасних навчальних кабінети, а й комп’ютеризована бібліотека; 2 лабораторії фізики, 2 лабораторії біології, 2 лабораторії хімії; актова зала, що розрахована на 220 місць.

У Дарницькому районі, на вулиці Княжий Затон, 12а, завершується будівництво Київської інженерної гімназії. Навчальний заклад буде урочисто відкрито напередодні 20-ї річниці Незалежності України.

«Будівництво навчального закладу розпочалося ще в 1995 році, але у зв’язку з недостатнім фінансуванням, будівельні роботи були призупинені. Лише на початку поточного року, за дорученням Президента України Віктора Януковича та за сприяння голови КМДА Олександра Попова, будівництво знову було відновлене. І вже сьогодні тут завершуються оздоблювальні роботи. До 15 серпня і вони будуть закінчені», – запевнив голова Дарницької РДА Сергій Вітковський.

Він розповів, що навчальний заклад розрахований на 33 класи та 990 учнів.

Окрім того, у школі функціонуватимуть 2 лінгафонних кабінети; 2 басейни та спортивна зала для молодших школярів, яка буде обладнана інвентарем з урахуванням вікових особливостей; 2 спортивні зали для учнів середньої та старшої школи, які укомплектовані необхідним спортивним обладнанням та інвентарем; зала для занять хореографією; 2 ігротеки; медичний блок, до якого входитимуть стоматологічний кабінет, кабінет аромотерапії, процедурний та фізіотерапевтичний кабінети; кабінет лікаря.

На І поверсі працюватимуть слюсарні та столярні майстерні, кабінети обслуговуючої праці та кабінет ручної праці.

У Дарницькій РДА також повідомили, що методика навчання в інженерній гімназії буде спрямована на оволодіння системою знань та навичками наукової, дослідницько-експериментальної, конструкторської, винахідницької, раціоналізаторської діяльності, навичками роботи з сучасною технікою та новітніми технологіями.

«Будівництво та відкриття нових шкіл і садочків, інших об’єктів соціальної інфраструктури є дуже актуальним для Дарницького району, адже сьогодні тут будуються десятки нових житлових мікрорайонів. Тільки до кінця поточного року планується ввести в експлуатацію 23 новобудови – а це тисячі молодих родин, яким треба виховувати та навчати дітей», – підкреслив Сергій Вітковський.

Він додав, що окрім інженерної гімназії, до 20-ї річниці Незалежності України у Дарницькому районі відкриються два нові дитячі садочки.