Новозбудований дитячий садок відкрито для малят

Новозбудований дитячий садок відкрито для малят29 серпня 2011 року голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов урочисто відкрив новозбудований дошкільний навчальний заклад у Дарницькому районі столиці.

«Відкриваючи цей дошкільний навчальний заклад ми виправляємо давню помилку, яка полягала у тому, що при активній житловій забудові не зводилися об’єкти соціальної інфраструктури. І цей садочок не останній – незабаром ми відкриємо ще один дитячий садок у Дарницькому районі», – сказав Олександр Попов.

Триповерховий дитсадок, розташований на житловому масиві «Позняки» на просп. Петра Григоренка, 20-Б, розрахований на 260 дітей. У закладі розмістять 14 груп, з яких 4 – ясельні та 10 – для дітей віком від 3 до 7 років. Наповнюваність груп – 20 місць, ясельних – 15 місць.

На першому поверсі дитячого садочка знаходяться ясельні групи, харчоблок, пральня, медичний блок з ізолятором, медичною кімнатою та процедурним кабінетом, басейн з роздягальними та душовими кімнатами.

На другому поверсі – п’ять груп дітей віком від 3 до 5 років (молодші та середні дошкільні групи), зимовий сад, зала для занять гімнастикою.

На третьому поверсі розміщено п’ять груп для дітей 5-7 років (старші дошкільні та підготовчі групи), зала для фізкультурних занять, кімната логопеда, фітокімната, кімната фізіотерапії.

На території садочка передбачені групові майданчики, спортивно-ігрова, господарська зона. Окремі зони розмежовуються живою огорожею. Уся ділянка садка огороджена по периметру заввишки 1,6 м.

Очільник столичної влади звернувся із пропозицією до батьків та педагогічних колективів столиці разом відпрацювали столичний стандарт загальноосвітньої школи ХХІ століття: «Аби вивести Київ у лідери серед Європейських столиць нам необхідно підняти рівень виховання та освіти у навчально-виховних закладах міста, від садочків до старшої школи. Для цього, перш за все, необхідно визначити стандарти підготовки. Ми маємо сформувати столичний стандарт освіти, який стане взірцем для всієї країни».

Голова КМДА підкреслив, що якісний розвиток освітньої галузі може бути ефективним тільки на базі досвіду та пропозицій вчителів, учнів і батьків, їх бачення перспектив загальноосвітньої школи.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.