12 лютого 2009,Публікації » Новини
Акція протесту відбулась!
Сьогодні відбулась багатотисячна акція протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Понад 5 тисяч освітян,  медики та  працівники комунальної сфери зібралися біля мерії Києва відстояти свої права. До профспілкової громади приєдналися й деякі політичні сили, зокрема, БЮТ, Блок Віталія Кличко, Блок Литвина та КПУ.

Основні вимоги освітян до влади та депутатів фракцій Київради – введення мораторію на підвищення комунальних послуг, недопустимість затримок в заробітній платі, збереження муніципальних надбавок освітянам (20% – вчителям і 50% – керівникам навчальним закладам), 5% преміального фонду, посадового окладу до Дня працівника освіти.
Акція протесту відбулась!

Педагоги вийшли з гаслами – „Скасування надбавок освітянам – цинізм влади „по-київськи!””, „Права не отримують – їх виборюють!”, „Спочатку нові зарплати – потім нові тарифи!”, „Драконівські тарифи – зубожіння освітянської родини!”, „Діти повинні розвиватись, а не в підвалах ошиватись!”, „Сьогодні учитель жебрак – завтра держава банкрут!”.

Голова Київської міської ради профспілок Микола Верес сказав, що профспілки столиці знаходиться у переговорному процесі з Київською міською адміністрацією, а мітинг передає стурбованість у завтрашньому дні. „Ми хочемо донести до влади те, що прості люди, спілчани розуміють, що від нашої позиції залежить і наше подальше життя”, – відзначив пан Верес.

Акція протесту відбулась!Під час акції протесту голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь наголосив: „За головну мету цієї акції протесту освітянська профспілка і я, особисто як лідер, ставимо повернення освітянам належного соціального статусу, а професії учителя – самодостатність.

Профспілка послідовна у своїх діях. Учора ми переконували владу не скорочувати видатки на освіту, сьогодні – вийшли на акцію протесту, а завтра, у разі ігнорування наших вимог, – перейдемо до жорсткої опозиції. Ми переконаємо владу і депутатів, що в умовах кризи підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги – це драконівський спосіб латання дірок бюджету міста. Педагоги не повинні страждати через відсутність дієвих рішень керівників міста. І профспілка, яка завжди готова до конструктивного діалогу із владою, зараз виходить до стін мерії на захист столичної еліти міста – освітян!”

Переглянути фото з акції протесту

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку