Проект Держбюджету – 2012 схвалено Кабміном

15 вересня 2011,Публікації » Новини

Проект Держбюджету – 2012 схвалено Кабміном14 вересня 2011 року на засіданні Кабінету Міністрів схвалено проекти Державного бюджету України на 2012 рік та Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2012 рік та основні напрями розвитку на 2013-2014 роки.

За інформацією Уряду, цього тижня проект Держбюджету на 2012 рік буде передано до Верховної Ради.

Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України А. Клюєв під час зазначеного засідання у своїй доповіді зазначив, що соціальна політика протягом наступних трьох років буде базуватися на підвищенні всіх соціальних стандартів та гарантій. У 2012 році прожитковий мінімум зросте на 12,7%, у 2013 році – на 15,8%. І лише на кінець 2014 року Уряд планує прирівняти прожитковий мінімум до його фактичного розміру. Мінімальна ж заробітна плата всі ці роки буде залишатися на рівні прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Профспілкова Сторона категорично не погоджується із збереженням в 2012 році невідповідності (майже на 25%) встановленого прожиткового мінімуму величині фактичного прожиткового мінімуму, що автоматично призводить до заниження рівня оплати праці.

Питання про позицію СПО профспілок стосовно основних соціально-економічних показників проекту Державного бюджету України на 2012 рік заплановано розглянути на засіданні СПО профспілок 19 вересня 2011 року.

www.fpsu.org.ua