22 вересня 2011,Публікації » Новини

Засідання робочої групи з підготовки ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освітиПід головуванням міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника та за участю президента Національної академії педагогічних наук Василя Кременя відбулося засідання робочої групи з підготовки ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти.

Дмитро Табачник поінформував про проведення обласних виборчих конференцій та склад делегатів ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти: «Виборчі конференції делегатів пройшли в усіх областях, містах Києві та Севастополі за участю представників органів управління освіти, широких кіл громадськості, обласних державних адміністрацій. В Автономній Республіці Крим відбулися районні та міські виборчі конференції. Проведення Кримського республіканського з’їзду працівників освіти призначено на 6 жовтня 2011 року. Станом на 19 вересня 2011 року можемо вважати обраними 960 делегатів».

Міністр зазначив, що серед делегатів обрано працівників дошкільних установ, середніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, вищих навчальних закладів, обласних управлінь освіти, представників громадських освітянських організацій та профспілок.

Дмитро Табачник повідомив, що «всі заходи, термін виконання яких закінчується 20 вересня, виконані».

Також на порядок денний засідання виносилося питання обговорення проекту Національної стратегії розвитку освіти на 2012-2021 роки. Стосовно її розробки міністр сказав: «У розробці Національної стратегії розвитку освіти беруть участь представники Національної академії педагогічних наук, Національного інституту стратегічних досліджень та Інституту інноваційних технологій та змісту освіти. Проект структури Національної стратегії розвитку освіти сьогодні виноситься на обговорення членами робочої групи. Також прошу до 23 вересня подати всі пропозиції до документу для обговорення з експертами Ради Європи. 28-30 вересня проект Національної стратегії розвитку освіти плануємо розмістити на офіційних сайтах для його обговорення».

Також Дмитро Табачник повідомив, що в регіонах заплановано ряд заходів з обговорення проекту.

Учасники наради обговорили план проведення ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти та секційних засідань.

www.mon.gov.ua

11.листопада