Свято працівників столичного дошкілля

Свято працівників столичного дошкілля29 вересня 2011 року в Київському національному академічному театрі оперети пройшов святковий вечір для представників столичного дошкілля з нагоди Дня працівників освіти.

Участь в урочистостях взяли голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) Віра Горюнова та голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

Очільник міської влади щиро привітав присутніх зі святом, наголосивши на тому, що робота в дитячих садочках – це справжній патріотизм: «Ви – особливі педагоги, бо працюєте у дитячих садках і живете цим. Ви віддаєте свою душу та серце наймолодшим киянам, плекаючи майбутнє. Ми пишаємося та захоплюємося вами, і обіцяємо дати вам більше можливостей, щоб ви могли думати не про умови праці, а про її якість».

Відповідаючи на запитання освітян, голова КМДА запевнив, що робота з відновлення дошкільних навчальних закладів буде продовжена і в наступні роки, оскільки відповідна міська програма передбачає відновлення 35 дитсадків до 2015 року. Зокрема, відкриється після капітального ремонту дитячий садок в Оболонському районі, через декілька днів – садочок-новобудова та Центр розвитку дитини в Деснянському районі. У Дарницькому районі у 2012 році розпочнеться будівництво ще двох навчальних закладів для дошкільнят – у мікрорайонах Осокорки та Позняки. Він також нагадав, що з 1 вересня підвищено муніципальні надбавки для педагогічних працівників ЗНЗ та збережено виплату стимулюючої надбавки спеціалістам та технічним працівникам ДНЗ.

Апогеєм урочистої частини свята стала церемонія нагородження кращих з кращих працівників дошкільних навчальних закладів. Робота фахівців першої ланки освітньої галузі столиці була відзначена почесними грамотами й подяками, які були вручені особисто головою КМДА Олександром Поповим та начальником ГУОН КМДА Вірою Горюновою.

Приємним подарунком до свята став перегляд вистави «Містер X» у виконанні акторів Театру оперети.

Довідка. Нині в першій ланці освітньої галузі столиці працює понад 8 тисяч педагогічних працівників, які навчають та виховують майже 93 тисячі дошкільнят. За останні пять років кількість дітей у столичних дитсадках збільшилася майже на 4 тисячі. На сьогодні укомплектованість ДНЗ столиці становить 112 дітей на 100 місць. У 2011 році введено в дію 18 садочків, з яких 8 – новобудов. Відновлено 10 дитсадків, що тривалий час перебували в оренді. Окрім цього, відновлено 96 груп на 1 тис. 920 місць, що рівнозначно 8 дитсадкам.

Прес-служба КМОППОіНУ