Освітяни Солом’янського району відзначають своє професійне свято

Освітяни Солом’янського району відзначають своє  професійне святоУ Солом’янському районі вже восьмий рік існує прекрасна традиція вшановувати досягнення та результати роботи найдосвідченіших педагогів. З метою піднесення ролі педагогічної професії в суспільстві та морального стимулювання педагогічних працівників району, за ініціативи голови Солом’янської районної  в місті Києві державної адміністрації Івана Сидорова,  було засновано алею Педагогічної слави в чудовому сквері біля пам’ятника славетному педагогу Костянтину Ушинському.

Алея Педагогічної слави представлена портретами кращих педагогів району, розміщених на стенді «Педагогічне сяйво – символ світла і тепла». Галерея портретів педагогів оновлюється щорічно напередодні професійного свята – Дня працівників освіти.

29 жовтня 2011 року на Алеї педагогічної слави зібралися керівники навчальних закладів, учителі, вихователі, діти, представники громадських організацій, щоб привітати та відзначити кращих із кращих, професіоналів, талановитих учителів, а також творчі колективиучнів, їхніх керівників, які щодня своє серце і талант віддають дітям.

Разом із ними прийшли розділити радість цього свята голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Іван Сидоров, начальник управління освіти Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Галина Лазарєва, голова Солом’янської районної в місті Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Василь  Марочко.

З вітальним словом до освітян району, вчителів, педагогів, керівників творчих колективів, портрети яких удостоєні честі розміщення на Алеї педагогічної слави, звернувся Іван Сидоров. У своєму виступ віні, зокрема, відзначив, що за ці вісім років, починаючи з 2004 року, на Алеї педагогічної слави було розміщено 147 портретів кращих педагогів, які створювали і продовжують створювати славу освіті та педагогічним традиціям Солом’янського району. Проте це лише невеличка частка майже семитисячного загону освітян району, а гідних, талановитих, неповторних педагогів у десятки разів більше. Їхні ідеї, досвід, досягнення, педагогічні відкриття повинні працювати на збереження спадковості в освітянських традиціях і бути дороговказом для молодих учителів.

Керівники дитячих творчих колективів, педагоги, чиї портрети прикрасили Алею педагогічної слави, отримали пам’ятні посвідчення.

Завершуючи церемонію свята, Галина Лазарєва тепло привітала всіх освітян району з професійним святом – Днем працівників освіти, побажала здоров’я, оптимізму, творчих успіхів!

А лірична задушевна пісня юних вихованців та прекрасні, зворушлививі слова стали завершальним акордом свята:

Нехай дарує Вам життя завжди лише казкові миті

За Ваші вчинки, почуття, за серце, що віддали дітям.

Бажаємо натхнення, віри, щоб йшли спокійно Ваші дні,

А Ви завжди були щасливі, без тіні смутку на чолі.

Хай вдячність учнів зігріває, не гасне віра в чудеса,

І Вас ніколи не лишають здоров’я, сила та краса.

Василь Марочко,
голова Солом’янської районної у м. Києві організації
Профспілки працівників освіти і науки України