Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

З 1 січня вчителям підвищать зарплати

З 1 січня вчителям підвищать зарплатиІз 1 січня Уряд підвищує зарплату вчителям, а столична влада вирішує питання збільшення муніципальних надбавок. Про це повідомив у прямому ефірі на телеканалі «Київ» голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Ми плануємо й надалі працювати над розробкою столичного стандарту освіти, який має стати орієнтиром для всієї України. Його впровадження пов’язано не лише з матеріальним заохоченням педагогічних працівників, а й з покращенням умов навчання. Тобто це комплексний підхід», – наголосив Олександр Попов.

Він також поінформував, що при обговоренні міського бюджету на наступний рік було досягнуто домовленості з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України щодо комп’ютеризації шкільних бібліотек: «Ми закладаємо у бюджет наступного року до 5 мільйонів гривень на комп’ютеризацію шкільних бібліотек та підключення їх до Інтернету».

Відповідаючи на запитання глядачів, голова КМДА порушив питання корупції в освітніх закладах.

«Коли кажуть про корупцію в навчальних закладах, то насамперед мають на увазі збір коштів на підручники, ремонт і таке інше. Боротися з цим можливо лише за умови збільшення фінансування галузі. І ми до цього обов’язково прийдемо», – запевнив Олександр Попов.

Джерело:

www.kmv.gov.ua

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень