З 1 січня вчителям підвищать зарплати

З 1 січня вчителям підвищать зарплатиІз 1 січня Уряд підвищує зарплату вчителям, а столична влада вирішує питання збільшення муніципальних надбавок. Про це повідомив у прямому ефірі на телеканалі «Київ» голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Ми плануємо й надалі працювати над розробкою столичного стандарту освіти, який має стати орієнтиром для всієї України. Його впровадження пов’язано не лише з матеріальним заохоченням педагогічних працівників, а й з покращенням умов навчання. Тобто це комплексний підхід», – наголосив Олександр Попов.

Він також поінформував, що при обговоренні міського бюджету на наступний рік було досягнуто домовленості з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України щодо комп’ютеризації шкільних бібліотек: «Ми закладаємо у бюджет наступного року до 5 мільйонів гривень на комп’ютеризацію шкільних бібліотек та підключення їх до Інтернету».

Відповідаючи на запитання глядачів, голова КМДА порушив питання корупції в освітніх закладах.

«Коли кажуть про корупцію в навчальних закладах, то насамперед мають на увазі збір коштів на підручники, ремонт і таке інше. Боротися з цим можливо лише за умови збільшення фінансування галузі. І ми до цього обов’язково прийдемо», – запевнив Олександр Попов.

Джерело:

www.kmv.gov.ua

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»