Три ювілеї на Печерську

Три ювілеї на ПечерськуГолова Печерської районної у м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Баклан разом з усією столичною освітянською родиною щиро вітає три неперевершені й успішні навчальні заклади Печерська, які цієї осені відзначають ювілеї з часу заснування. Їх святкові дати і загальновизнані авторитетні назви золотом осяюють київську освіту: 20-річчя Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 50-річчя Києво-Печерського ліцею "Лідер" та 85-річчя гімназії № 32.

У Печерському районі м. Києва на Черепановій горі розташована гімназія № 32, яка відзначає свій славний 85-річний ювілей. З 2004 року навчальний заклад очолює Світлана Чумак. Під її керівництвом творчі і відповідальні педагоги створюють всі умови для навчання та розвитку молодого покоління. Характерна особливість діяльності педагогічного колективу, нагородженого грамотою Верховної Ради України, – це дух пізнання і творчості. Школа забезпечує кожному учневі умови для розвитку інтелекту в самостійній творчій діяльності з урахуванням особливостей та нахилів. Щороку понад 70 учнів виборюють призові місця на районних, міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, турнірах, олімпіадах. Головою первинки гімназії є Анжела Коваленко.

А Києво-Печерському ліцею "Лідер" виповнюється 50 років! Маючи прекрасні традиції, високий науковий та творчий потенціал, ставлячи за мету відродження кращих традицій української освіти, педагогічний колектив ліцею "Лідер" постійно працює над вдосконаленням навчально-виховного процесу, змісту і форм педагогічних методів та технологій. Численні перемоги ліцеїстів "Лідера" – це заслуга таких педагогів, як Народний учитель України Михайло Якір, заслужені вчителі України Віталій Полонський, Андрій Березовський, Леся Баканова, Наталія Богомолова та Юрій Комаров. З 1987 року посаду директора Києво-Печерського ліцею "Лідер" обіймає Дмитро Кравченко. Профспілковий комітет більше 7 років очолює Наталія Жуковська, яка була нагороджена Почесною грамотою Федерації профспілок України.

Восени відзначає своє 20-річчя і ровесник незалежності нашої країни Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який очолює народний учитель, кандидат педагогічних наук Ганна Сазоненко. Під її керівництвом працює колектив професійних креативних учителів-патріотів, залюблених у свою справу. З дня заснування до сьогодні у ліцеї працюють заслужений учитель, учитель української літератури, поетка, лауреат районного та міського конкурсів "Квітучі барви таланту" Катерина Бальоха, учителі історії Яків Гольденберг та Андрій Осмоловський. Більше 15-ти років віддали ліцею учитель історії, координатор "Музею історії ліцею" Людмила Гребенюк та вчитель права, педагог-куратор Володимир Назаров. Учитель світової художньої літератури, мистецтвознавець Ганна Снітко разом з директором створили музей "Картинна галерея", де постійно відбуваються виставки знаменитих художників, зустрічі з митцями, майстер-класи для ліцеїстів та їхніх батьків. Не раз виборювали гран-прі у конкурсі-огляді театральних колективів "Кришталевий каштан на Печерську" керівники театральної студії "Мельпомена" Людмила Василенко та Світлана Легін. А без пісень керівника хорової студії, автора і виконавця багатьох ліцейських пісень Олени Кучер не обходиться жодне свято. Десять років у ліцеї працює вчитель української мови Антоніна Пономаренко, п'ять з них вона – голова первинної профспілкової організації. Вона, завжди привітна й усміхнена, розрадить, порадить, знайде вихід зі скрутної ситуації.

Педагоги цих закладів освіти – Учителі з великої літери, про яких можна говорити годинами, вони і серце, і знання віддають дітям.

Прес-служба КМОППОіНУ